Våryran (2019-04-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Dalshult
Arrangör: FK Boken
Bana: ÖM 8 (4.8 km)
Tid: 63:01
Start-1: Körde som vanligt safe till första kontrollen, valde det säkra högervägvalet runt bostadsområdet, i stället för det någon av de lite kortare men något mer komplicerade vänstervarianterna. OK genomförande fram till kontrollringen, där jag på på något vis missade att kontrollen skulle ligga *mellan* höjderna och inte *på* den högra. Lärd läxa: kontrolldefinitionen är till för att läsas ordentligt.

1-2: Mycket bra.

2-3: Den längsta orienteringssträckan jag har sprungit! Lite trevande och lite lågt tempo på några ställen, men är överlag mycket nöjd med både vägvalet och att jag höll ihop genomförandet hela vägen!

3-4: Hade läst in mig på denna i förväg, så blev en bra och snygg kontrolltagning.

4-5: Dagens största bom. Drog lite till höger, men när jag såg höjden till höger antog jag att jag hade kommit *vänster* om höjden jag var på väg till, och sprang då ännu mer till höger. Insåg mitt misstag när jag såg vallen och vägen... Allt som allt kostade den här lilla utsvävningen 2:28 minuter på en kontroll som borde ha varit ganska enkel.

5-6: Safeade väldigt mycket här. I efterhand hade jag gott kunnat gå över sankmarken, inte minst eftersom det fanns en tydlig höjd efteråt att läsa in sig på om det skulle visa sig vara blött och svårt att hålla riktningen.

6-7: Tog ett ganska säkert vägval här också, med vallen som ledstång, och
gick sedan via höjden på gränsen till kontrollringen. Lite trevande, men ändå en ganska stabil sträcka.

7-8-9-Mål: Var ganska lätt att läsa på ledstänger och höjdkurvor här. Hade rätt koll och kunde hålla rätt högt tempo in i mål.

Allmänt: En av de svåraste och roligaste banorna jag har sprungit! Kul med flera lite längre sträckor som bjöd in till intressanta vägval, en del riktningsändringar och samtidigt partier med ganska snabb orientering.

Nästa gång: Kanske vara lite modigare med vägvalen. Annars är det väl det vanliga, dvs. riktning, riktning, riktning :-)
 
Våryran (2019-04-22) Våryran (2019-04-22)