Fyrklubbs (2019-08-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lönsboda IP
Arrangör: OK Gynge
Bana: ÖM 8 (4.4 km)
Tid: 60:04
Start-1: Tog det ganska lugnt här och fick en stabil start på rundan.

1-2: Svår sträcka! Börjar lite trevande, men har i vart fall bra koll fram tills jag är ca. 100 m från kontrollen där jag drar iväg lite för långt västerut, och blir lite osäker. Tappar lite tid här men lyckas ändå läsa in mig bra. Bra hanterat! Borde varit lite noggrannare in från den triangelformade höjden.

2-3-4: Hade bra koll här. Kul orientering med bra flyt.

4-5: Hade läst in mig lite för dåligt på den här sträckan i förväg, så sträckan började ganska trevande, men åtminstone med bra riktningen. Jag ser vändplatsen när jag börjar närma mig ån, men slarvar nu lite med riktningen och kommer vänster om spången i stället för höger om som planerat. Tänker inte efter utan springer iväg mot vad som ser ut som en överång längre upp upp åt nordväst. Av någon anledningen noterar jag heller inte att ån är passerbar till höger om spången, vilket hade kunnat hjälpa mig inse vilken sida jag var på. Tappar några onödiga minuter här. Resten av sträckan är bra fram till kontrollringen där jag springer förbi kontrollen och blir lite osäker på var jag är. Hade kunnat sakta efter något ytterligare här.

5-6: Lite fel riktning och slö kartläsning så kommer in fel mot kontrollen, men helt okej.

6-7: Bra kartkontakt här!

7-8: Hade kunnat spara några sekunder vid utgången från 7:an genom att gå mer nordväst i stället för rakt västerut mot kraftledningen (både kortare och mer lättlöpt). Efter ruinen tycker jag att sankmarken går mycket längre österut än vad den egentligen låg och slarvar med kompassen så glider iväg österut tills jag ser höjden och korrigerar.

8-9-Mål: Inte mycket att orda om.

Sammanfattningvis: En av de svåraste banorna jag har sprungit med flera ganska kluriga kontroller. Lite problem med framförhållningen på något ställe och som vanligt lite för dålig koll på riktningen. Men på det hela taget är jag nöjd med dagen!
 
Fyrklubbs (2019-08-25) Fyrklubbs (2019-08-25)