Egen sprintträning i Haganäs #2 (2019-08-14)
Kategori: Träning
Karta/område: Haganäs-Älmhultskartan
Bana: 3.09 km
Tid: 25:43
Ytterligare en egen sprintbana.

Start-3: Bra.

3-4: Tvekade lite på vägvalet här (hade tänkt gå vänster om, men insåg att höger nog var något kortare), och höll på att ändra mig mitt i. Även vägval som detta med relativt liten betydelse är viktiga i sprint eftersom sekunder kan vara avgörande, men just därför är det också viktigt att inte tveka för mycket när man väl har bestämt sig. Sekunderna det tar att fundera kan mycket väl överväga tidsvinsten man gör genom att byta vägval!

4-7: Utmärkt.

7-8: Mer rakt norrut från kontrollen fram till den stora korsningen hade varit kortare. Här brast framförhållningen, och jag hade inte hela sträckan klar för mig ut från 7:an.

8-13: Utnyttjade löpsträkan till 8 för att läsa in mig på kommande sträckor och fick bra flyt!

13-14: Här hade jag däremot inte tänkt igenom sträckan i förväg och fick därför en ganska trevande utgång från 13 där jag även gjorde ett konstigt vägval (borde gått vänster om sträcket). Sträckan till 13 var visserligen kort men relativt enkel, så kunden ha passat på att att tänka igenom utgången där.

14-16: Gick bättre än GPS-spåret indikerar här.

17-19: Bra.

19-20: Fel vägval. Här var det dock inte planeringen utan koncentrationen som brast. Tänkte snädda över gräsmatten efter att jag kom in på innergården och sedan tagit kontrollen från höger, men sprang i stället på söderut och när jag väl kom på att jag sprang fel var det lika bra att ta kontrollen från vänster i stället.

20-Mål: Bra.

Allmänt: Bra fart och kartkontakt. Förutom några missear även bra koncentration och framförhållning. Det som kan förbättras är att vara mer noggran med att planera vägval framåt, och att inte tveka mellan vägval där den potentiell tidsvinsten är relativt liten.
 
Egen sprintträning i Haganäs #2 (2019-08-14) Egen sprintträning i Haganäs #2 (2019-08-14)